Omgeving

Finca La Casa Blanca ligt 5 minuten rijden van het centrum van het Spaanse dorpje Benissa aan de Costa Blanca. Deze omgeving heeft veel te bieden: van cultuur tot gezellige terrasjes, bezienswaardigheden, lange stranden, mogelijkheden tot sporten, watersport, prachtige binnenlanden met mooie bergen, watervallen en authentieke dorpen om te bezoeken. 

Bereikbaarheid
Finca La Casa Blanca is goed bereikbaar vanaf het vliegveld van Alicante (45 min rijden) en het vliegveld van Valencia (ruim een uur rijden).

Het klimaat
Volgens de World Health Organisation is het klimaat aan de Costa Blanca het meest aangename van Europa. Het wordt ook wel het Florida van Europa genoemd. Klik hier voor actuele weer in Benissa.

Vlooienmarkt van Jalón
De wekelijkse vlooienmarkt in het dorp Jalón (15 min rijden) is een aanrader. Plaatselijke antiekhandelaren, locals die hun zolder hebben opgeruimd en de kraampjes met tassen, zonnebrillen en Spaanse jurkjes wisselen elkaar af. 

 

Strand van Moraira
Het centrum van Moraira is gesitueerd rondom de mondaine jachthaven waar ook de vissersbootjes dagelijks de verse vis aan land komen brengen. 

Platja de l’Ampolla is het hoofdstrand van Moraira. Dit is een gezellig familiestrand dat zeer geschikt is voor jongere kinderen.

Valencia
Valencia is de derde stad van Spanje. Deze bruisende stad met veel bezienswaardigheden is een bezoek waard!.